Am început Livrarile de Material Saditor de MUR – Inmultit in Vitro! 
proprietatile murelor - fructe in plantatie

Un pumn cu mure si-un pahar cu apa: Despre 7 dintre proprietatile murelor

Proprietatile murelor sunt multe. Poate nu chiar atat de mult cate fructe se-aduna deodata, in manunchi pe o singura planta matura. Dar oricum multe. Si de seama.

Sunt insusiri de care e bine sa profiti atat cat tine sezonul lor. Dar si multa vreme dupa, in caz ca te bate gandul sa le pui la hibernat in lada frigorifica.

Nu e o idee rea. Ba e chiar buna de rumegat si pus in practica.

Proprietatile murelor, asa cum nu le-ai stiut

Sunt gustoase de nu mai poti. Desigur, depinde si de soi, ca nu toate au rang egal.

Fara doar si poate, abunda de arome, de umplu natura toata si respiratia cu mirosul lor.

Zemoase, daca-s si bine coapte, incat ti se prelinge toata seva lor printre degete. Si tot pe-atata sunt si de delicate.

De le culegi de pe tufele razlete sau grupate pe langa poteci si drumuri de tara ori direct de pe plantatie de mure, mare grija la cum le manevrezi.

Insa odata ce vei afla detalii, iti promitem ca adunatul lor te va capta si interesa totodata. Ca sa nu strici bunatate de fructe proaspete cu neidemanarea ta si sa pierzi tot ce natura a concentrat in ele sub forma unor nutrienti valorosi, extraordinari pentru sanatate.

Si pentru ca e despre proprietatile murelor vorba, iata cateva pe care le consideram de neinlocuit:

#1: Actiune antioxidanta

Bogate in substante antioxidante (se afla in capul listei cu fructe antioxidante), murele fac treaba extraordinara in lupta impotriva radicalilor liberi.

Reusesc sa protejeze organismul de stresul oxidativ asociat imbatranirii, precum si de o serie de maladii.

#2: Actiune antiinflamatoare

Inflamatia este un mecanism normal, la care corpul recurge pentru a se proteja si a se vindeca singur. Devenita cronica, creste  insa riscurile unor afectiuni grave.

Datorita polifenolilor, fructele pot diminua intensitatea proceselor si chiar sa le previna.

#3: Actiune imunostimulanta

Pentru a respinge ”inamicii” vesnic la panda si a-si face datoria ca la carte, mecanismul natural protectiv al organismului are nevoie de sustinere potrivita.

Cu toata abundenta de micronutrienti esentiali, murele constituie remedii excelente pentru intarirea imunitatii.

#4: Actiune antibacteriana

Nu este de lasat pe tusa nici activitatea antibacteriana. Prin consumul frecvent de mure proaspete de cultura ori din flora spontana, organismul se resimte favorabil.

Ajuta la distrugerea celulelor afectate de bacterii, lasand in urma doar celule sanatoase.

#5: Actiune digestiva

Calitatile murelor continua si cu influenta lor asupra sistemului digestiv. Fibrele solubile si insolubile prezente in cantitati insemnate, isi merita rolul gastroprotectiv.

Consumate frecvent, pot limita efectele ulcerelor si chiar preveni si ameliora constipatia cronica.

#6: Actiune cognitiva

Nu te asteptai sa influenteze materia cenusie. E meritul polifenolilor, constituienti apreciati, care reusesc sa intarzie declinul cognitiv cauzat de imbatranirea fiziologica.

Murele nu se dau batute, de efectele lor beneficiind functiile cognitive, in special memoria.

#7: Actiune depurativa

Dupa atatea insusiri valoroase, mai urmeaza un grup – detoxifiere si depurare, explicabil prin aportul ridicat de apa si de potasiu, componente de baza ale proprietatilor depurative, hidratante si diuretice.

Datorita compozitiei, murele fac parte dintre fructele ce ofera sustinere pe toata durata sezonului cald.

Bun de stiut despre proprietatile murelor si mure in general

Datorita acestui manunchi de efecte cu care-si fac simtita prezenta in organism, reusesc probabil sa starneasca iremediabil invidia ”suratelor”. Nu ca ar fi mare bai… Iar cu alte ocazii vom continua maratonul printre valori nutritionale, beneficii, proprietati si indicatii terapeutice.

Proprietatile murelor fac parte din realitate. Au fost studiate si verificate. Nu te astepta totusi la miracole consumandu-le, demne de evenimente paranormale, lipsite de o justificare stiintifica. La fel ca orice alt fruct sau vegetal din orice categorie, nu ofera garantii de 100 %.

Chiar de vei incepe exclusiv o dieta cu mure, nu-ti imagina efecte medicinale impresionante. Principiile active continute, desi pretioase, singure, nu vor ucide cu puterea lor celulele tumorale. Nu vor respinge orice patogen si nu-ti vor slabi si modela corpul cum n-a apucat bietul de el sa arate vreodata.

In schimb, asteapta-te la pasi mici, dar siguri, cu care vei avansa prin viata. Asteapta-te la efecte benefice intense, vizibile in timp, cu ajutorul carora iti vei schimba radical stilul de viata.

Asteapta-te sa te indragostesti apoi de ele pentru toate cate ti le ofera, de la proprietati terapeutice si continuand cu proprietati organoleptice. Pentru ca sa fim seriosi… Daca nu ar fi atat de delicioase, le-ar mai manca cineva cu-atata pofta nesabuita?

Daca ti-am facut pofta de mure, cum ar fi sa-ti infiintezi propria cultura? Sau macar o minicultura intr-o gradina?

Te putem ajuta nu doar cu sfaturi, ci si cu material saditor de calitate, perfect aclimatizat, provenit din microculturi in vitro.

Lasa Comentariu...

Your email address will not be published.

*