Am început Livrarile de Material Saditor de MUR – Inmultit in Vitro! 

Despre Noi

De la o idee si-un mur fara spini, la o plantatie de mure

Cand am infiintat aceasta plantatie de mure, localizata intr-o depresiune subcarpatica din judetul Bihor, am avut in vedere posibilitatea de a avea mereu la dispozitie delicioasele mure de cultura. Pentru ca nu prea ne era la indemana sa rascolim boschetii si poienitele Apusenilor dupa o galeata de mure pentru consumul familiei.

Dar cum a inceput totul?

De la un mur fara spini, la o plantatie de mure. Inceputul

Mai intai a fost o planta de mur fara spini, cumparata pentru completarea “arsenalului” de arbusti fructiferi, mandria familiei. Cine s-ar fi gandit ca butasul care ne orna terasa din spatele casei avea sa stea la originea unei intregi plantatii de mure?

Dar nu va ganditi ca un biet mur fara spini s-a transformat peste noapte intr-o ditamai plantatie de mure. In al treilea an, am descoperit savoarea micutelor fructe de padure, extrem de aromate. Drept urmare ne-am hotarat sa nu ne limitam la un singur mur fara spini.

Un an mai tarziu, dupa cercetarile de rigoare in cautarea unui material saditor de calitate, aveam deja primele 100 de plante. Le-am sadit pe terenul unde se afla actuala plantatie de mure.

Despre Noi | Cultura Murului | Muri.ro

De la un mur fara spini, la o plantatie de mure. Dezvoltarea

Calatoria parcursa de la primul mur fara spini pana la actuala plantatie de mure a fost lunga si anevoioasa. Dar fara sa renuntam in momentele grele, a fost si incununata cu satisfactii, toate pe masura eforturilor sustinute ale intregii familii.

Nu am stiut aproape nimic despre posibilitatile de plantare, la fel cum nu am stiut aproape nimic nici despre agricultura. Dar din dorinta de a ne perfectiona si de a experimenta, am continuat sa testam fiecare operatiune, de la plantare si intretinere, pana la recoltare, pe propria plantatie de mure.

Cu perseverenta, am dobandit numeroase cunostinte si ne-am format unele deprinderi intr-un domeniu complet necunoscut pana in urma cu cativa ani. Ne-a fost util si studiul individual. Traditionalele carti de specialitate, dar si infinitul mediu virtual ne-au furnizat cunostinte pretioase pe care apoi, an de an, le-am pus in aplicare, odata cu dezvoltarea plantatiei de mure.

Plantatie Mure
Infiintarea-Plantiei-Dupa
despre-noi

Material saditor

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure. Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Butasi_mur_ghiveci promo

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

De la un mur fara spini, la o plantatie de mure. Filozofia noastra

Toate cunostintele pe care le-am dobandit despre cultura murului, toate concluziile si rezultatele la care am ajuns de cand ne-am infiintat aceasta plantatie de mure, vi le oferim in mod gratuit, fara nicio obligatie din partea dumneavoastra. Nu ne temem nici de concurenta actuala, nici ca ati putea deveni in viitor un potential concurent.

Mizam pe faptul ca orice client, candva, in loc de “rival”, ne-ar putea deveni asociat. Iar orice colaborare viitoare nu ar fi altceva decat un castig pentru ambele parti, tocmai pentru ca ne-am extinde posibilitatile de desfacere.

Consideram ca pe piata autohtona exista loc pentru toti cultivatorii de mure. Si chiar ne dorim ca si la noi in tara sa se dezvolte culturile de mure fara spini, pentru ca exista o astfel de cerere. Dar din pacate, o mare parte din produsele din piete sau supermarket-uri, inclusiv caserolele cu mure de cultura, au o origine externa, la preturi “extra large”.

Ideea pe care o sustinem este ca fiind mai multi cultivatori de mure fara spini, putem fi mai puternici. Putem acoperi piata autohtona si sa incurajam productia interna, fara insa sa profitam unii de altii sau sa ne facem concurenta unii altora. Pentru ca defavorizati, la urma urmei, vom fi tot noi.

 

Totodata, o colaborare fructoasa mai inseamna beneficii pentru toti consumatorii de mure. Pentru ca murele de cultura, la fel ca cele salbatice, mai putin accesibile, sunt bogate in substante antioxidante, vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali pentru organism. Si un castron cu mure provenite dintr-o plantatie de mure autohtona, face mult pentru sanatatea fiecaruia.

Aceasta este povestea uneia dintre cele mai moderne plantatii de mure din tara. De la un simplu mur fara spini, de unde s-a si nascut ideea proiectului pe termen lung, in prezent, am ajuns sa detinem mii de plante din soiurile de mur Thornfree si Thornless Evergreen.

De asemeni, anual, incepand cu lunile octombrie si noiembrie (perioada coincide cu iesirea din vegetatie a plantelor) si pana la inceputul primaverii in lunile martie si aprilie, va furnizam si butasi de mur fara spini, gata inradacinate si pregatite pentru plantare. Totul in masura stocului disponibil.

Va asteptam sa concretizati o comanda pentru butasi de mur fara spini, folosindu-va de: pagina de contact

Pe langa produsele solicitate, provenite din propria plantatie de mure, veti primi si asistenta gratuita pe toata perioada de cultivare a soiurilor achizitionate, de la plantare si intretinere, pana la inmultire si recoltare.

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro