Am început Livrarile de Material Saditor de MUR – Inmultit in Vitro! 

Sistemul de Spalieri in Plantarea Murului fara Tepi

Arbustii murului fara ghimpi, indiferent de soi, au ramurile destul de fragile. Intr-un singur an, fiecare lastar de mur poate atinge lungimi considerabile de pana la 4-6 m. Daca nu le asigurati o structura de sustinere corespunzatoare, operatiunile de taiere si intretinere vor fi insuficiente.

Plantele de mur fara tepi ajunse la maturitate, cu greu se vor putea sustine singure. Iar daca mai luati in considerare si greutatea fructelor de pe fiecare ramura roditoare, veti intelege ca sistemul de spalieri este mai mult decat o necesitate.

Este important ca sistemul de spalieri al plantatiei de mure sa fie suficient de robust incat sa poata sustine plantele ajunse la maturitate, incarcate de fructe. Posibilitatea de realizare a unei structuri de sustinere corespunzatoare ramane valabila si in cazul in care plantarea murului se face in ghiveci sau intr-o gradina.

Sistemul de Spalieri

a. Plantarea Murului Structura Sistemului de Spalieri

In prezent, pe cele mai moderne plantatii de mure sunt folositi spalieri cu stalpi din fier, inox sau din beton, de circa 2 m inaltime, de la suprafata solului, bine ancorati in pamant la fiecare capat. Frecventa cu care se dispun stalpii de-a lungul randurilor, poate varia de la 5 pana la 10 m. Modul in care-i puteti repartiza depinde de lungimea randurilor, precum si de productivitatea medie / planta.

b. Plantarea Murului Legarea si Dirijarea Plantelor pe Spalieri

Pe masura ce plantele de mur se dezvolta, pe fiecare rand de sarma se vor intinde si lega atat ramurile principale de 1 an, cat si lastarii noi, ce vor rodi abia in anul urmator. Fiecare ramura poate fi directionata vertical, in evantai sau pe orizontala. Intre tulpinile murului, legate deja, trebuie sa lasati suficient spatiu pentru a le permite aerisirea si a facilita patrunderea luminii.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

c. Plantarea Murelor Cum am Procedat Noi?

Pentru asigurarea stabilitatii arbustilor, pe plantatia noastra am folosit un sistem de spalieri cu stalpi circulari din fier, cu lungimea de 2,40 m. In functie de lungimea fiecarui rand cu mure fara tepi (randurile au lungimi ce variaza intre 50 m si 100 m), am pozitionat stalpii la distante de 4-7 m unul de altul.

Fiecare stalp l-am fixat in pamant, la o adancime de aproximativ 50 cm, in gropi sapate in prealabil si umplute cu ciment si balastru. Pentru ancorare, la capetele randului, am folosit insa stalpi mai grosi.

Intre stalpii fiecarui rand am intins sarma zincata cu grosimea de 2.2, distribuita pe 3 nivele, la o distanta de sol variabila. Distantele pe care vi le recomandam sunt la 70, 130 si 185 cm fata de nivelul terenului.

Pentru ca fiecare detaliu conteaza, ramaneti alaturi de noi pe site si aflati mai multe despre plantarea murelor si despre sistemul de spalieri! Iar daca aveti nevoie si de butasi mur fara tepi, nu intarziati sa faceti o comanda apeland la pagina de contact!

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro