Oferta Lunii! Mur inradacinat la ghiveci la pretul promotional de 6 lei/Ghiveci!

Secrete in Cultivarea Murelor fara Ghimpi

Dintre toate fructele de padure ce pot fi cultivate pe langa casa, murele de cultura sunt specia cea mai putin pretentioasa. Insa cultivarea murelor este conditionata si de respectarea catorva secrete ce contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a materialului saditor pe care vi-l furnizam.

Poate ca unii dintre dumneavoastra stau pe ganduri atunci cand nu dispun de suficient teren pentru a-si infiinta o plantatie de mure fara spini in adevaratul sens al cuvantului. Poate ca in nestiinta de cauza, va intrebati daca ati putea planta si un singur butas de mur, fara teama ca acesta nu ar fructifica incepand cu anul 2 de plantare.

Si totusi, nimic nu va poate impiedica sa va dedicati acestei pasiuni, care este cultivarea murelor fara ghimpi.

Secrete in Cultivarea Murelor

a. Cultivarea Murelor. Mure de Cultura la Ghiveci

Este adevarat ca murele de cultura, la fel ca “suratele” de padure, au nevoie de spatiu suficient pentru a inradacina si a se dezvolta. Iar o planta robusta nu va creste niciodata la dimensiunile standard daca nu are la dispozitie destul pamant, bogat in nutrienti.

Contrar asteptarilor, rezultate mai mult decat satisfacatoare se pot obtine si din cultivarea murelor in ghivece. Daca va orientati catre aceste variante, de o importanta esentiala este alegerea vaselor sau a ghivecelor.

Puteti folosi vase sau ghivece suficient de incapatoare incat sa adaposteasca radacina si sa permita dezvoltarea plantei de mur fara spini ajunsa la maturitate. Sunt indicate ghivecele si laditele cu o deschidere de 40-50 cm si cu o profunzime de circa 40 de cm.

Vasele respective trebuie apoi umplute cu pamant fertil, eventual pamant de gradina bogat in humus, cu proprietati similare solului din plantatiile de mur fara ghimpi. Va recomandam sa pregatiti si un sistem de sustinere, similar spalierilor din plantatii.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

 

b. Cultivarea Murelor. Polenizarea Murelor de Cultura

Intr-adevar, exista arbusti fructiferi de cultura, precum catina, care pentru a fructifica, trebuie plantati in pereche, mascul si femela. Daca optati pentru cultivarea murelor, aceasta problema nu exista, indiferent de speciile de mur.

Soiurile de mur fara spini pe care le cultivam sunt autofertile. Polenizarea este de tip entomofil, ceea ce inseamna ca se realizeaza prin intermediul insectelor, care de bunavoie si nesilite de nimeni, zboara de la o planta la alta.

Asadar, varietatile noastre de mure de cultura pot fi plantate la fel de bine singure, in plantatii extinse, dar si impreuna cu alte soiuri. Spre deosebire de alte specii de arbusti fructiferi, indiferent de tipurile de muri alese, nu veti risca sa obtineti o planta sterila.

Nu ezitati sa ne solicitati informatii referitoare la cultivarea murului fara ghimpi, folosind detaliile de contact! Va asteptam si pentru comenzi sau rezervari de material saditor, in limita stocului disponibil si respectand calendarul de plantare!

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro