Am început Livrarile de Material Saditor de MUR – Inmultit in Vitro! 

Pregatirea Solului la Cultura de Mure

O cultura de mure productiva si o fructificare imbelsugata, cu mure mari si dulci, depind in mare masura si de pregatirile preliminarii ale solului.

Terenul pe care urmeaza sa fie plantate varietatile de mur fara spini are nevoie ca prin lucrari specifice de arat, discuit, etc., sa fie transformat intr-unul propice culturilor. Astfel, tinerii butasi de mur, dar si plantele ajunse la maturitate vor fi gazduite in conditii favorabile pe toata durata celor 10-12 ani de viata.

Pregatirea Solului

a. Cultura de mure. Operatiuni preliminarii

Printre operatiunile preliminarii de pregatire a solului, recomandate de orice tehnician specialist in mure de cultura, se numara:

  • Analizarea terenului: verificarea pH-ului, continutul de materie organica (ingrasamant natural);
  • Eliminarea ierburilor perene (buruieni) din viitoarea cultura de mure;
  • Indepartarea altor resturi din sol: pietre, radacini, deseuri, etc.
  • Imprastierea unei cantitati suficiente de gunoi de grajd matur;
  • Aratul pamantului, la o adancime de 30-40 cm, cu ingroparea ingrasamantului;
  • Discuitul pamantului si eventual frezarea.

b. Cultura de Mure. Caracteristicile Terenului

Pentru fiecare metru patrat de cultura, trebuie sa fie inclus in sol circa 4-8 kilograme de gunoi de grajd bine putrezit si maruntit. De asemeni, pentru ca solul sa contina toti nutrientii necesari obtinerii unor plante de mur fara ghimpi robuste, este indicat sa fie incorporata si o cantitate de ingrasamant mineral echivalenta cu 40 g / mp.

c. Cultura de Mure. Fertilizarea Solului

Unele surse recomanda ca pentru fertilizare, sa se foloseasca tot felul de ingrasaminte chimice, saruri de potasiu si superfosfati, in proportii variabile. De exemplu, un ingrasamant pe baza de calciu va contribui la imbunatatirea consistentei fructelor, in timp ce concentratia de potasiu favorizeaza colorarea specifica negru-violet a fiecarei mure de cultura.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

d. Cultura de Mure Cum am Procedat Noi?

In plantatia pe care o cultivam cu mure fara ghimpi, am folosit doar gunoi de grajd matur, bine fermentat si maruntit, pe care l-am imprastiat pe intreaga suprafata a terenului, inainte de primul arat. In timpul plantarii materialului saditor, am mai adaugat la radacina fiecarui mur cate o mana de gunoi uscat si faramitat.

Intrucat nu am avut probleme calitative cu solul, nu am adaugat alt ingrasamnat mineralo-organic. Cu toate acestea, cultura de mure avanseaza foarte bine de la un an la altul, oferindu-ne o recolta de mure sanatoase si totodata gustoase.

In caz de nelamuriri in ce priveste pregatirea solului la cultura de mure, nu ezitati sa ne solicitati ajutorul, apeland la datele de contact! Suntem pregatiti sa va oferim nu doar informatii, ci si material saditor de calitate, provenit din plantatia noastra

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro