Oferta Lunii! Mur inradacinat la ghiveci la pretul promotional de 6 lei/Ghiveci!

Exigente Pedoclimatice si de Relief in Cultura Murului

Butasii de mur fara spini, la fel ca “pretioasele” mure de cultura, nu sunt deloc pretentioase nici in ceea ce priveste factorul clima sau relief, nici in ce priveste amplasarea. Insa cateva recomandari referitoare la cultura murului consideram ca sunt intotdeauna binevenite.

Astfel, plantatiile vor beneficia la maxim de lumina soarelui, in timp ce dumneavoastra veti savura fructele proaspete, un adevarat izvor de sanatate.

Exigente Pedoclimatice si de Relief

a. Cultura Murului. Factorul relief

In general, orice mur de cultura, cu mici exceptii, se poate planta atat in campie, cat si in zonele montane. Uneori, arbustii proveniti din culturi, pot gasi teren favorabil si conditii climatice optime pana la altitudini de 1.000 de metri.

b. Cultura Murului. Factorul Clima

La fel ca speciile salbatice, nici murul de cultura nu este foarte subred, dimpotriva.

Fiind vorba despre o planta ce suporta fara probleme deosebite perioadele indelungate de seceta si care se multumeste doar cu apa de ploaie, materialul saditor pe care vi-l furnizam, rezista destul de bine in absenta precipitatiilor abundente.

La fel ca alte varietati, si soiurile noastre de mur fara spini pot fi insa destul de sensibile la temperaturile foarte scazute, precum si la conditiile de vant puternic. Prin urmare, va recomandam ca inainte de stabilirea locatiei pentru cultura murului fara ghimpi, sa analizati situatia climatica si relieful zonei respective.

c. Cultura Murului. Amplasarea Culturii de Mure

Murele de cultura, asa-zisele mure “altoite” sunt considerate mari “consumatoare” de lumina si de caldura. Cele mai bune recolte, atat din punct de vedere calitatitv, cat si cantitativ, se obtin in conditiile in care cultura de mure este expusa sudic.

Prin aceasta expunere se intelege ca orientarea randurilor se va face pe directia N-S, desigur, daca spatiul si terenul o permit. Imposibilitatea respectarii acestor conditii nu trebuie insa sa constituie un impediment atunci cand intentionati sa va infiintati o plantatie, ori sa le amplasati pe langa gardul din gradina.

De exemplu, in cazurile in care cultura murului se face pe spatii mici, precum in gradini sau in curti, este suficient ca materialul saditor sa aiba o pozitie care sa permita patrunderea luminii printre lastarii fructiferi.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

d. Cultura de Mure Cum am Procedat Noi?

Tinand cont ca am avut la dispozitie suficient spatiu pentru cultura murului fara tepi, ne-am structurat in asa fel plantatia de mure, incat toate randurile sa aiba orientarea N-S. In acest mod, fiecare mur din cultura a putut beneficia de cea mai buna expunere, fiind “scaldat” de razele soarelui pe tot parcursul zilei.

Daca inca nu v-ati lamurit care este cea mai prielnica zona pentru cultura murului, folositi formularul de contact pentru noi informatii. Si daca inca nu v-ati procurat material saditor, la noi gasiti inclusiv butasi de mure fara spini la ghiveci, pregatiti pentru plantare!

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro