Am început Livrarile de Material Saditor de MUR – Inmultit in Vitro! 

Alegerea Terenului la Plantatiile cu
Mure de Cultura

Dat fiind caracterul rustic al plantelor de mur fara spini, acestea pot fi cultivate aproape pe orice tip de teren, chiar si in prezenta calcarului. Insa speciile plantatiei noastre cu mure de cultura, desi nu sunt deloc pretentioase, prefera tipurile de sol cu o umiditate constanta, fara acumulari de apa.

Alegerea Terenului

a. Mure de cultura. Tipul de sol

Cele mai bune rezultate se obtin pe solurile bine aerisite si drenate, bogate in humus si in materie organica (ingrasamant organic), cu o buna disponibilitate hidrica. Aceasta caracteristica poate fi asigurata prin alimentarea naturala cu apa precipitatiilor sau prin sistemele de irigatii.

b. Mure de cultura. Valoarea optima a pH-ului

Cele mai bune rezultate se obtin pe solurile bine aerisite si drenate, bogate in humus si in materie organica (ingrasamant organic), cu o buna disponibilitate hidrica. Aceasta caracteristica poate fi asigurata prin alimentarea naturala cu apa precipitatiilor sau prin sistemele de irigatii.

c. Mure de cultura. Mentinerea umiditatii

Pentru a favoriza mentinerea umiditatii din jurul radacinii, va recomandam sa acoperiti baza plantelor cu rumegus, scoarta de copac, talas sau aschii. Totodata, operatiunea ajuta la controlarea invaziei de buruieni, precum si la absorbtia nutrientilor din ingrasamantul mineral sau / si organic.

Material Saditor

Butasi_mur_ghiveci promo

Va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure.

Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au
Prinderea garantata 100%

Se pot planta pe toata durata anului, simplu, doar mutandu-le din ghiveci in locul unde se doreste plantarea.

d. Mure de cultura Cum am procedat noi?

Arbustii de mur fara ghimpi proaspat plantati, sunt sensibili la plantele invazive si extinderea acestora le poate afecta dezvoltarea.

Pe plantatia noastra, pentru stoparea buruienilor si mentinerea umezelii la radacina, am ales rumegusul. Inainte ca buruienile sa reuseasca sa creasca, la baza fiecarei plante de mur, am turnat circa o galeata de rumegus, pana ce s-a format o movilita.

Operatiunea ne-a scutit astfel de plivirea periodica a tinerilor arbusti de mure fara tepi. In plus, am constat ca rumegusul mentine foarte bine umezeala, ferind plantele de la deshidratarea din timpul perioadelor secetoase.

Pentru descoperirea mai multor secrete despre delicioasele mure de cultura, ramaneti alaturi de noi, vizitand fiecare pagina a site-ului. Iar pentru o comanda de butasi mure de cultura, folositi-va de datele de contact!

Consultanta Gratuita

Aveti nevoie de ajutor profesionist?

Beneficiati de consultanta gratuita din partea noastra!

Accesati formularul de contact. Suntem pregatiti sa va raspundem la intrebari. Tinand cont de experienta acumulata, putem oferi celor mai putin experimentati, dar dornici de a invata, toate informatiile necesare privind infiintarea unei culturi de mure!

Contacteaza-ne
+40766321753
Consultanta Gratuita | Muri.ro