More Website Templates @ TemplateMonster.com. July 16, 2012!
Tehnologia de Cultura a Murului

Alegerea terenului la plantatiile cu mure de cultura

Dat fiind caracterul rustic al plantelor de mur fara spini, acestea pot fi cultivate aproape pe orice tip de teren, chiar si in prezenta calcarului. Insa speciile plantatiei noastre cu mure de cultura, desi nu sunt deloc pretentioase, prefera tipurile de sol cu o umiditate constanta, fara acumulari de apa.

a. Mure de cultura. Tipul de sol

Cele mai bune rezultate se obtin pe solurile bine aerisite si drenate, bogate in humus si in materie organica (ingrasamant organic), cu o buna disponibilitate hidrica. Aceasta caracteristica poate fi asigurata prin alimentarea naturala cu apa precipitatiilor sau prin sistemele de irigatii.

b. Mure de cultura. Valoarea optima a pH-ului

In urma experientelor de la un an la altul, am ajuns la concluzia ca solul trebuie sa aiba un pH usor acid, pH-ul optim fiind de circa 6,2-6,5. Insa daca aciditatea este prea scazuta, puteti completa solul cu dolomita, compozitia obtinuta fiind cea favorabila unor mure de cultura sanatoase.

c. Mure de cultura. Mentinerea umiditatii

Pentru a favoriza mentinerea umiditatii din jurul radacinii, va recomandam sa acoperiti baza plantelor cu rumegus, scoarta de copac, talas sau aschii. Totodata, operatiunea ajuta la controlarea invaziei de buruieni, precum si la absorbtia nutrientilor din ingrasamantul mineral sau / si organic.

d. Mure de cultura. Cum am procedat noi?

Arbustii de mur fara ghimpi proaspat plantati, sunt sensibili la plantele invazive si extinderea acestora le poate afecta dezvoltarea.

Pe plantatia noastra, pentru stoparea buruienilor si mentinerea umezelii la radacina, am ales rumegusul. Inainte ca buruienile sa reuseasca sa creasca, la baza fiecarei plante de mur, am turnat circa o galeata de rumegus, pana ce s-a format o movilita.

Operatiunea ne-a scutit astfel de plivirea periodica a tinerilor arbusti de mure fara tepi. In plus, am constat ca rumegusul mentine foarte bine umezeala, ferind plantele de la deshidratarea din timpul perioadelor secetoase.

Pentru descoperirea mai multor secrete despre delicioasele mure de cultura, ramaneti alaturi de noi, vizitand fiecare pagina a site-ului. Iar pentru o comanda de butasi mure de cultura, folositi-va de datele de contact!

 
Recomandari:
01.

Nu plantati butasii de mur in afara perioadelor de plantare!

Nerespectarea calendarului de plantare va afecta prinderea si rezistenta plantelor.

02.

Achizitionati material saditor de la vanzatorii ce detin plantatii proprii!

Cumparand de la intermediari, nu aveti nicio garantie ca veti primi ce ati comandat.

03.

Cumparati butasi de mur fara spini autohtoni, evitati importurile!

Puietii de mur autohtoni fiind deja aclimatizati in tara noastra, au prinderea garantata.

 

Mituri si adevar despre muri si mure

Adevarul despre butasii de mur de 2 si 3 ani

Un material saditor de calitate nu se clasifica pe varste, in numar de ani (butasi de 1 an, de 2 ani, etc.). Radacina butasilor de mure fara tepi obtinuti prin marcotaj, precum cei proveniti din plantatia noastra de mure, este echivalenta cu radacina plantelor de 3 ani, obtinute prin butasire.

Adevarul despre maturizarea murelor de cultura

Ca orice alti arbusti fructiferi, si murele de cultura au nevoie de o perioada de timp pentru a se dezvolta. Maturizarea si fructificarea maxima sunt atinse abia in anii 4 sau 5 de viata. Acest lucru inseamna ca niciodata un mur plantat azi nu poate avea productivitatea arbustilor cu varsta de 4-5 ani.

Material saditor

Prin intermediul mediului online si a site-ului muri.ro, va oferim material saditor de calitate provenit din propria plantatie de mure. Butasii sunt aclimatizati deja in Romania si au Prinderea garantata 100%

 

Anual, livrarile incep cu data de 15 octombrie. In functie de stocul disponibil si respectand calendarul de plantare, livrarile vor continua si in primavara urmatorului an, pana cel tarziu in lunile martie-aprilie.

Va rugam sa consultati oferta completa de butasi mur afisata pe site! Pentru o comanda sau rezervari de material saditor, precum si pentru informatii suplimentare despre cultura murului, puteti folosi datele de contact.